CLD wederom jongensjeugdbasketbalkampioen


De jongensjeugdploeg van CLD is back-to-back-kampioen geworden in de competitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). In de finale play-offs won ze haar eerste twee wedstrijden van Yellow Birds in de best of 3 serie. Nadat ze in game 1 van een achterstand terugkwam en die uiteindelijk won met 76-72, was het in game 2 even moeilijk. Een nek-aan-nek is het geworden. De ruststand was 29-27 in het voordeel van de Caribbean Little Devils. In de tweede helft behield ze die voorsprong en won uiteindelijk met 67-61. Jay Aikman werd de topscorer bij CLD met 19 punten. Michael Yorks had 18 punten en Damino Burgzorg 14 punten. Bij Yellow Birds pakte Gylan Watamaleo 17 punten, Yawende Landburg 13 punten en Donovan Plak 8 punten.
CLD heeft de heerschappij van Yellow Birds overgenomen in de jongensjeugdklasse. De laatste 5 seizoenen hebben deze twee ploegen de finale gespeeld in deze klasse. In 2008, 2009 en 2010 won Yellow Birds de titels. In 2011 en 2012 ging de hoofdprijs naar CLD. Tot de MVP van deze finales werd uitgeroepen Jay Aikman.

error: Kopiëren mag niet!