Bernharddorp kiest vandaag nieuwe kapitein

In Bernharddorp worden vandaag verkiezingen gehouden voor een nieuwe kapitein. Om 07.00 uur gaan de stemlokalen open en die sluiten om 19.00 uur. De huidige kapitein, Jerry Gijsberg, stelt zich niet herkiesbaar. De drie kandidaat-kapiteins zijn Lloyd Banda, Cindy Biswane en Jetty Aroepa.
Hoewel er al een maand lang campagne is gevoerd, is er weinig daarvan gemerkt in de media. Volgens een dorpsbewoner heeft men dat bewust zo gehouden. Tijdens de vorige verkiezing was er door de vele media-aandacht een soort verdeeldheid en ruzie ontstaan in het dorp. Toen streden Gijsberg en Armand Karwafodi voor het kapiteinschap. Deze keer wil men dit voorkomen, daar er weer vrede en rust is in het dorp. Woensdag hebben alle drie kandidaten campagne gevoerd door de straten van Bernharddorp. Met brassbands, auto’s en een prachtige stoet voerde men een kleurrijke campagne.
Hoewel het geen geschreven regel is, kiest men traditioneel om de 5 jaar een nieuwe kapitein in Bernharddorp. De zittingstermijn van Gijsberg is op 11 februari 2012 verstreken. ‘Als de situatie het eist, kunnen er eerder verkiezingen komen. Maar dat bepaalt de plaatselijke bevolking.’
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: