Personeel Surpost ontvangt gratificatie en kledingtoelage

Surpost-medewerkers hebben deze maand hun gratificatie ontvangen. De bonden bij Surpost waren met de directie overeengekomen dat het personeel over juni 50% en over december 100% van het salaris als gratificatie zou krijgen. De gelden zijn inmiddels gestort en de loonslips zijn al eruit, zegt gedelegeerd commissaris Marcellino Nerkust desgevraagd aan Dagblad Suriname. Ook de kledingtoelage is deze maand uitbetaald. De medewerkers hadden begin deze maand het werk voor enkele uren neergelegd uit protest tegen het uitblijven van de kledingtoelage. Deze geldelijke voorziening varieert tussen SRD 250 en SRD 400 voor de verschillende categorieën medewerkers. Afgelopen maandag zijn de gelden overgemaakt. Financiën-minister Adelien Wijnerman keurde het verzoek van de rvc voor de uitbetaling goed en maakte het gevraagde bedrag over voor Surpost.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: