Vechtersbazen Robinhood krijgen straf: Baja 6 maanden geschorst, Asaime 1 maand

Woensdagavond strafte het SVB-tuchtcollege de twee vechtersbazen van Robinhood heel zwaar. In de wedstrijd tegen Transvaal raakten de clubgenoten Joel Baja en Orpheo Asaime in een schermutseling. Medespelers moesten eraan te pas komen om de twee kemphanen uit elkaar te halen. Zo strafte het tuchtcollege Joel Baja voor 6 maanden en Orpheo Asaime kreeg een straf van 1 maand. Beide heren kregen ook een boete van SRD 100. Het tuchtcollege stond onder leiding van voorzitter Karel Zeefuik.
‘Toen doelman Ronny Aloema de bal ging halen achter het doel, viel hij in een gat en de arbiter was toen genoodzaakt om de wedstrijd stop te zetten. Ik (Baja..red.) maakte van de gelegenheid gebruik om water te gaan drinken langs de lijn. Tijdens het drinken heb ik Orpheo Asaime gezegd “ te me tak’ wan san’ yu no wan yere”, waarop Asaime reageerde “ go play yu bal, no hat’ mi ede”. Maar toen gooide ik de fles water in de richting van Asaime. Plotseling zag ik hem rennend naar me toe komen. Ik trapte hem, waarbij een kleine vechtpartij ontstond tussen mij en Asaime. Maar direct na de wedstrijd hebben wij verontschuldigingen aangeboden aan de overige spelers van Robinhood en ze beloofd dat dit niet meer zal gebeuren’, zei Baja aan het tuchtcollege.
‘Dus wat de arbiter Elskamp in zijn rapport heeft geschreven dat we elkaar hebben uitgescholden, is niet waar. We hebben een fout gemaakt  en zullen het tuchtcollege beloven dat wij dit niet meer zullen doen. Wij hebben onze verontschuldigingen al aangeboden aan alle Robinhood-supports en hebben ook beloofd dat dit niet meer zal gebeuren’, zei Asaime.
‘Ik sta pal achter mijn rapport en blijf er gewoon bij dat er woorden zijn gevallen bij de vechtpartij die niet daar thuis hoorden’, zegt Fifa-arbiter Jermain Elskamp aan het Tuchtcollege. ‘Het is werkelijk zo dat ik bezig was met doelman Aloema, maar toen ik mij omkeerde zag ik het geval. Ik rende naar het geval en hoorde de woorden. Vooral Asaime gebruikte doodsdreigende woorden aan het adres van Baja, die ik op de zitting niet wil zeggen, maar ze staan wel genoteerd in mijn rapport’, zei Elskamp.
‘Wij van het bestuur van Robinhood hebben deze zaak niet precies zo gelaten. We hebben werk ervan gemaakt dat beide heren hun verontschuldigingen hebben aangeboden aan de trouwe Robinhood-supports. Want wat tegen Transvaal is gebeurd, is gewoon niet goed te noemen. Hierdoor is de glans van het kampioenschap aangetast’, zei bestuurslid Raymond Lieveld van Robinhood.

error: Kopiëren mag niet!