Ruben Halfhuid nieuwe managing director Suralco

Ruben H. Halfhuid wordt per 1 juli aangesteld als Suralco’s nieuwe managing director. Hij draagt dan de verantwoordelijkheid voor alle activiteiten van Alcoa in Suriname, zoals de mijnoperaties, de raffinaderij en de haven- en waterkrachtcentrale. Hij zal ook ondersteuning bieden aan en samenwerken met de overheid en zorgen voor de externe communicatie. Halfhuid zal rapporteren aan Marcos Ramos, GPP-president LAC.
Halfhuid is geboren en getogen in Suriname en vertrok voor studie naar Nederland. Eenmaal in Nederland behaalde hij in 1980 zijn master of science in Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde aan de Landbouw Universiteit en Researchcentrum in Wageningen. Ook heeft hij  een post graduate course,  Advanced Executive Management met succes voltooid in 1989 aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam .
Halfhuid heeft ruim 30 jaar ervaring in het leidinggeven in een diversiteit van bedrijven, variërend van productie tot marketing, waaronder 3 jaar werkervaring bij Suralco aan het begin van zijn carrière.  Ruben Halfhuid heeft in de functie  van managing director voor Texaco in Suriname en Haïti gefungeerd, als general manager West-Afrika voor Chevron Global Inc. in Nigeria en als chief operating officer voor de MRS Holdings in West-Afrika.
Het Suralco managementteam en het LAC leadteam verwelkomen Halfhuid als de nieuwe managing director.

error: Kopiëren mag niet!