Benadeelde distantieert zich van beschuldigingen

‘Ik was zeer geschokt toen ik mijn naam in het bericht “Politie laat superoplichter op vrije voeten” las in Dagblad Suriname van 27 juni 2012’, zegt Gerardus S. ‘Men heeft mij totaal onterecht, al dan niet opzettelijk, in verband gebracht met een heel ander geval van iemand die was aangehouden vanwege zwendel met sieraden van oude vrouwen. Ik ben daarbij helemaal niet betrokken. Een soortgelijk bericht was twee dagen tevoren, op 25 juni, in de lokale dagbladen verschenen onder de kop “Notoire oplichter aangehouden”.’
‘De mevrouw M.D. die het bericht heeft doen uitgaan, heeft geheel onterecht mij en mijn familie en ook het justitieel apparaat in een kwaad daglicht proberen te stellen. Ik word juridisch bijgestaan door een ander advocatenkantoor. Het parket heeft mij na gedegen onderzoek en behoorlijk verhoor in vrijheid gesteld. Tegen deze mevrouw M.D. heb ik reeds een aangifte lopen. Ik ben met mijn advocaat aan het overwegen om de enorm geleden schade te verhalen op betrokkene c.q. veroorzaker.’
Door plaatsing van het betreffende artikel in Dagblad Suriname zou volgens de heer Gerardus S. aan hem en zijn familie veel schade zijn berokkend. Wij betreuren dan ook deze gang van zaken. De publiciteitsdienst van de politie heeft zich gedistantieerd van betreffend bericht.

error: Kopiëren mag niet!