Rabin Parmessar: ‘Om prive-redenen ga ik in Wanica wonen’

‘Om prive-redenen ga ik in Wanica wonen,’ onthult het NDP-assembleelid Rabin Parmessar tegenover Dagblad Suriname. Parmessar die ingeschreven stond in Paramaribo heeft zich laten overschrijven in het district Wanica. Volgens het Kiesreglement moet een persoon die zich kandidaat stelt in een district tenminste 2 jaren woonachtig zijn in dat desbetreffende district. Dat de overschrijving van Parmessar verband houdt met het behalen van meer politieke winst, hierover wil hij niet uitwijden. Wel geeft hij toe dat hij op de kandidatenlijst zal voorkomen bij de vrije, geheime en algemene verkiezingen in 2015. Of hij de lijsttrekker wordt, dit kan nog niet vastgesteld worden.
Volgens Parmessar is hij door zijn partij aangesteld om als coördinator het district Wanica te trekken. Hiermee is al 7 weken bezig. ‘Er is een enorme beweging gaande,’ doet hij uit de doeken. Naar woorden van hem zijn verschillende aspecten waaronder de watervoorziening voor de bewoners, onderwijs, gezondheidszorg en de jarenlang verwaarloosde infrastructuur ter hand genomen. ‘Ik ga niet in op allerlei praatjes dat ik naar Wanica zal verhuizen om meer stemmen binnen te halen. Ik zal mijn tijd en energie maar beter in deze zaken stoppen.’ Parmessar zegt wel aan te voelen dat zijn politieke tegenstanders al bang beginnen te worden van zijn overschrijving en fysieke aanwezigheid in het district.
De toestand waarin hij Wanica heeft overgenomen wordt door de politicus betitelt als helemaal niet fraai. Het district was volgens hem structureel verwaarloosd. Op alle aspecten van ontwikkeling was een grote achterstand te bespeuren. Als een van zaken somt hij op, de verbetering en uitbreiding van de poliklinische zorg in Wanica. ‘Deze zijn de zaken die zichtbaar uitrollen,’ zegt hij verwijzend naar de aspecten die hij ter hand heeft genomen. ‘Wij worden betaald om ons werk goed te doen.’
Wijlen Jaginder Ramkhelawan, toen lid van de NDP, verhuisde op papier van Wanica naar Paramaribo. Hij motiveerde dat het om gezondheidsredenen ging. Het lag in de bedoeling dat hij kandidaat zou worden gesteld op de NDP-lijst in Paramaribo. Echter, toen het zover was, werd hij niet gekandideerd en kon hij evenmin terug naar Wanica. Hier had hij zich immers al laten uitschrijven. Dit betekende ook het einde van zijn politieke carrière.
Zaterdag aanstaande zal hij door de partijvoorzitter officieel voorgesteld worden aan het groter publiek tijdens een partijvergadering in Wanica. Op deze dag zal naast de introductie van Parmessar ook de uitgetreden VHP’ers aangekondigd worden. Uit ontevredenheid hebben zij de VHP de rug toegekeerd en hun heil gezocht bij de NDP.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!