Nationaal 1ste klasse biljartkampioenschap voor de deur

Vandaag zal men een aanvang maken met de Nationaal 1ste klasse biljartkampioenschap, die georganiseerd wordt door de Surinaamse Biljartbond. Deze kampioenschappen zullen gehouden worden in biljartclub Ivoor, die aan Limesgrachtweg is gevestigd. En zullen drie dagen duren. Vandaag en morgen begint men om 19.00 uur, zondag om 12.00 uur.
Dit jaar doen er vier deelnemers mee Armand Li A Young speelt op persoonlijke titel, Janesh Jiwalal van Moengo Biljartclub, John Alladien en Haroen Chandoe van biljartclub Ivoor. Armand Li A Young is momenteel de huidige kampioen, terwijl semikampioen Sergio Fernandes dit jaar afwezig is. Dit jaar zal de strijd gaan tussen Armand Li A Young en Janesh Jiwalal. Als we kijken naar de moyennes van de vier spelers, dan zijn die van twee heren namelijk iets beter dan die van de heren van biljartclub Ivoor. De moyenne van Armand die hij vorig jaar haalde, is 5.61, terwijl van Jiwalal 4.67 is. Van Alladien is 3.69 en van Chandoe is 2.89.
‘Dit jaar ga ik voor de titel en niemand gaat me stoppen dit keer’, zegt Janesh Jiwalal aan Dagblad Suriname. ‘Ik zal niemand onderschatten, maar de drie andere biljarters zijn gewaarschuwd. Ik zie Armand als de tegenstander die mij, eventueel van de titel kan afhouden. Maar ik ga ervoor, om de titel naar Moengo te brengen. Ik zal ook mijn best doen om dit keer de hoofdklasse te halen’, zegt Jiwalal.
‘Ik onderschat niemand en geef iedereen gelijke kansen om het kampioenschap te halen’, zegt Armand Li A Young aan Dagblad Suriname. ‘ Ik zal sowieso voor prolongatie gaan, maar ik onderschat niemand. Want als je in de 1ste klasse bent ingedeeld, dan heb je laten zien dat je daar thuishoort, anders zou je niet in de 1ste klasse zijn. Daarnaast hangt alles af van de omstandigheden van die dag zelf. Want als je die dag zware spullen bent gaan optillen, dan ga jij het gevoel om stoot te geven verliezen, waardoor je de ballen niet bij elkaar gaat krijgen. Aan het Ministerie van Sport en Jeugdzaken wil ik het verzoek doen, om de biljartsport een helpende hand te bieden. Want er zijn heel weinig goede accommodaties, waar je biljart kan betoefenen’, zegt de huidige kampioen.

error: Kopiëren mag niet!