Transvaal pakt meeste titels bij SVB jeugdcompetitie

De jeugdcompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn op enkele wedstrijden na, ten einde gekomen. Zo heeft Transvaal het heel goed gedaan in de verschillende klassen. In de U-9 en U-11 heeft deze ploeg de titel weten te pakken. Verder is ze in de top 3 te vinden in de overige klassen. Leo Victor heeft de meeste kampioenstitels weten te pakken. Ze won in de U-15, U-17 en U-20 klasse het kampioenschap. Verder zien we dat de spitsen van Robinhood heel productief waren, want op deU-15 en U-20 na zijn de spitsen van Robinhood op de eerste plaats geëindigd op de topscoorderslijst. De meest in het oog springende naam is die van de  Gleofilo Hasselbank. Hij wist in 22 wedstrijden liefst 50 keer het net te vinden in de U-13 Self Reliance klasse.
In de U-9 klasse werd Transvaal kampioen, terwijl Oase vrij verassend op de tweede plaats eindigde. In deze klasse werd Gabriel Kariodikromo van Puwanani topscoorder met 37 doelpunten. In de U-11 klasse heeft Transvaal de titel weten te pakken. Voor de tweede plek moet er gestreden worden. Momenteel staat Oase op de tweede plek met 46 punten,maar ze heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan Robinhood die op de derde plaats staat met 45 punten. De topscoorder in deze klasse is Chesron Aloewel van Robinhood met 44 doelpunten.
In de U-13 Self Reliance klasse heeft Robinhood de titel ongeslagen gepakt. Ze wist alle 22 wedstrijden in winst om te zetten. En scoorde als ploeg maar liefst 143 keer, waarvan Gleofilo Hasselbank 50 voor zijn rekening nam. Transvaal werd semikampioen. Ook Transvaal wist 20 wedstrijden van 22 te winnen, maar verloor juist de 2 wedstrijden tegen Robinhood.
In de U-15 (topsectie) klasse is Leo Victor kampioen geworden, terwijl voor het semi- kampioenschap de strijd tussen Transvaal en Robinhood zal gaan. Momenteel heeft zowel Transvaal als Robinhood 41 punten, maar Robinhood is uitgespeeld. Maar Transvaal moet nog 1 wedstrijd spelen tegen Boskamp. Als Transvaal een punt pakt, is ze semikampioen, zo niet wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld om het semikampioenschap. In de U-15 geen topsectie is Puwanani ervandoor gegaan met het kampioenschap, terwijl Real Irva op de tweede plaats eindigt. Donnegy Fer met 26 doelpunten voor Transvaal bij de topsectie en Jerrel Niamut met 33 doelpunten voor Puwanani ( geen topsectie) zijn topscoorders geworden van deze klasse.
In de U-17 ( topsectie) klasse is als nog mogelijk, want er moet nog een ronde gespeeld worden en de gap tussen de top 3 is maar 3 punten. Leo Victor heeft 46 punten, Robinhood en Transvaal hebben 43 punten. Bij de U-17 ( geen topsectie) is Puwanani kampioen geworden, terwijl voor het semikampioenschap er een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden. SC Ephraim zal spelen tegen Real Ansoe voor de tweede plek. Elvin Abauna van Robinhood ( topsectie) met 25 doelpunten en Rieldy Sardimin van Real Ansoe ( geen topsectie) met 26 doelpunten zijn topscoorders geworden in de U-17 klasse.
In de U-20 klasse is Leo Victor ongeslagen kampioen geworden, terwijl Voorwaarts semi- kampioen is geworden. Deze twee ploegen zullen SVB vertegenwoordigen bij het komende landelijke U-20 toernooi. Viola Bodji van Voorwaarts is de topscoorder geworden met 29 doelpunten.

error: Kopiëren mag niet!