Moreo Brewster: ‘Weet nog steeds niet waarom ik weg ben gestuurd’

‘Ik weet niet nog steeds niet waarom ik ben weggestuurd om plaats te nemen op de tribune’, zegt assistent-trainer Moreo Brewster van Transvaal aan Dagblad Suriname. In de 1-0 overwinning tegen Robinhood in de SVB Hoofdklasse werd Brewster door arbiter Jermain Elskamp aangemaand om de reservebank te verlaten. De politie moest erbij komen om hem weg te krijgen. ‘Ik zag op een gegeven moment de arbiter discussiëren met hoofdcoach Patrick Winter en daarna zei hij aan zijn tafelofficial dat de man met de pet naar de tribune moet. Toen kwam de tafelofficial naar mij toe en zei: ‘Om problemen te voorkomen, gaat u liever naar de tribune.’ Ik stond op om naar de tribune te lopen, maar omdat er hoog wied ronddom het veld van Robinhood was, vroeg ik aan de tafelofficial, of ik via het speelveld kan gaan, ook omdat de wedstrijd stopgezet was wegens een behandeling van een geblesseerde speler’, geeft Brewster aan.
‘De tafelofficial zei aan mij: ‘Je kan gaan maar je moet snel doen.’ Dus liep ik op aangeven van hem naar de tribune. Toen ik driekwart van het veld gepasseerd was, kwam de wedstrijd-inspecteur met politieagenten naar mij toe en zei dat ik om moest lopen. Ik zei ook aan de inspecteur dat de tafelofficial mij toestemming heeft gegeven, maar hij wilde niks horen. En ik wilde niet als een klein kind behandeld worden en daardoor is alles uit de hand gelopen. Er zijn ook een paar harde woorden gebruikt door mij, maar ik vond wel dat ze op hun plaats waren’, zegt de oud Transvaler. ‘Zelf de spelers van Robinhood konden niet begrijpen waarom ik terug moest keren. Ik heb niets tegen Elskamp, maar als hij een fout had gemaakt moest hij dat ook corrigeren. We zijn allemaal mensen en fouten zijn menselijk’, zegt Brewster.
Uiteindelijk haalde Transvaler Gio Ramahi hem van het veld.

error: Kopiëren mag niet!