Student ontslagen van rechtsvervolging

Rechter Robbie Rodrigues heeft een student gisteren ontslagen van alle rechtsvervolging. Volgens de rechter heeft de verdachte uit noodweer gehandeld. Ondersteunend voor de rechter was dat de vader van de verdachte reeds eerder op die bewuste dag aangifte tegen het slachtoffer had gedaan. Ook de houding van het slachtoffer op de zitting nam de rechter mee bij het bepalen van de strafmaat. Hij heeft zich volgens de magistraat heel agressief opgesteld.
In deze zaak had de officier van justitie een strafvoorstel gedaan van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. Zij gaf aan dat de verdachte het slachtoffer tot drie keren toe had gestoken met een mes. Het slachtoffer was de huurder die op de bewuste dag zijn resterende spullen uit het huis kwam ophalen. Op een bepaald moment is er een woordenwisseling ontstaan, waarbij de verdachte het slachtoffer de steken heeft toegebracht. Ook de partner van het slachtoffer heeft daarbij letsels opgelopen. De officier had een strafvoorstel gedaan gelijk aan de periode die de verdachte in voorarrest had doorgebracht. De student was een maand ingesloten.
De verdedigende advocaat verzocht de rechter om niet mee te gaan met de eis van de openbare aanklager en haar cliënt te ontslaan van rechtsvervolging, omdat de verdachte uit noodweer zou hebben gehandeld. Uiteindelijk ging de rechter mee met het verzoek van de raadsvrouw en besloot om de student niet te veroordelen. Hij heeft de verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!