Triagekamer om patiëntenstroom SEH beter te beheersen

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) krijgt jaarlijks bijkans 46.000 patiënten over de vloer. Ruim 20% wordt opgenomen voor observatie in het ziekenhuis, terwijl van de 20%, 60% langer moet blijven in het ziekenhuis. Deze cijfers werden gistermiddag prijsgegeven door AZP–directeur Eddy Joemankhan bij de opening van een triagekamer op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De opening werd verricht door Joemankhan en de arts Van Kanten. Triage houdt in dat een patiënt bij binnenkomst op de eerste hulp direct gezien wordt door de triage-verpleegkundige of arts. Deze verpleegkundige of arts zal de ernst van de klacht beoordelen en de patiënt direct vertellen wat de wachttijd zal zijn. Het triagesysteem wordt ingevoerd om de steeds groter wordende patiëntenstroom naar de Spoedeisende Hulp wat beter te beheersen. Voor patiënten betekent de invoering van het triagesysteem een betere dienstverlening. Alle patiënten worden in eerste instantie direct gezien door een triage-verpleegkundige of arts. Voor de patiënt wordt inzichtelijk hoe lang hij/zij moet wachten.
 
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!