Stephanie Jadi nieuwe pr-officer Badmintondbond

De Surinaamse Badminton Bond (SBB) heeft Stephanie Jadi per onmiddellijk benoemd tot zijn nieuwe public relations officer. Ze vervangt Alexander Toney. De 27-jarige Jadi is geen onbekende in de Surinaamse badmintonwereld. Reeds midden jaren negentig werd Stephanie Jadi opgemerkt als toenmalig aanstormend jeugdtalent van de Billiton Badminton Club. Ze veroverde diverse jeugdtitels nationaal en internationaal. Waaronder goud en brons U-15 bij het Caribbean Easter Tournament 1999 te Curaçao en zilver in het meisjesdubbel U-17 bij de Carebaco Games 2000 op Barbados. Ze veroverde ook een zilveren plak bij het meisjesdubbel U-17 Zuid Amerikaanse jeugdkampioenschappen 2001 te Rio de Janeiro. Stephanie Jadi maakte ook deel uit van de jeugdploeg die in 2002 voor het eerst een Pan Am Juniors landenteam bronzen medaille behaalde in de USA. In 2003 behaalde Stephanie Jadi te Barbados het Carebaco Triple Championship U-19 met 3 gouden medailles voor Suriname. Dat jaar veroverden de junioren ook het Caribische landenteam kampioenschap. Na latere verhuizing naar de stad en aansluiting bij de badmintonafdeling van SCVU schopte ze het zelfs tot volwaardig seniorenbadmintoninternational. Haar beste prestaties als volwassene behaalde ze in het gemengd dubbelspel met een kwartfinaleplaats bij de CACSO Games 2005 met Mitchel Wongsodikromo en met een bronzen halvefinaleplaats bij de Carebaco Games 2003 te Trinidad met Oscar Brandon. Tweemaal wist Stephanie Jadi een top 100 world ranking te behalen in het damesdubbelspel, eerst met Carolyn Davids en later met Jill Sjauw Mook. In 2003 werd Stephanie Jadi benoemd tot sportvrouw van ’t jaar. Na vijf jaar geleden gestopt te zijn als badmintoninternational is Stephanie Jadi onlangs weer begonnen met de badmintonsport en wenst ze haar grote ervaring te delen met de Surinaamse badmintongemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!