Ruben Halfhuid nieuwe Managing Director Suralco (nieuw)

Ruben Halfhuid

Ruben H. Halfhuid wordt per 1 juli aangesteld als Suralco’s nieuwe Managing Director. Als Managing Director is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten van Alcoa in Suriname, zoals: mijn operaties, raffinaderij, haven-en waterkrachtcentrale, ondersteuning bieden en samenwerken met overheid en de externe communicatie. Halfhuid zal rapporteren aan Marcos Ramos, GPP president LAC.
Halfhuid is geboren en getogen in Suriname en vertrok voor studie naar Nederland . Eenmaal in Nederland behaalde hij in 1980 zijn Master of Science (M.Sc.) in Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde aan de Landbouw Universiteit en Researchcentrum in Wageningen. Eveneens heeft hij ook een Post Graduate Course,  Advanced Executive Management met succes voltooid in 1989 aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam .
Ruben heeft ruim 30 jaar ervaring in het leidinggeven in een diversiteit van bedrijven, variërend van productie tot marketing, waaronder 3 jaar werkervaring bij Suralco aan het begin van zijn carrière.  Ruben heeft in  functie  van Managing Director voor Texaco in Suriname en Haïti vervuld, als General Manager West-Afrika voor Chevron Global Inc in Nigeria en als Chief Operating Officer voor de MRS Holdings in West-Afrika.
Het Suralco Management team en het LAC lead team verwelkomen Ruben aan Alcoa en wensen hem veel succes.

error: Kopiëren mag niet!