Oud-politie-inspecteur Anand Girjasing: ‘Was de man naakt of heeft ze door de broek heen gebeten?’

Was de man naakt of heeft ze door de broek heen gebeten? Dit weten we niet, die twee waren alleen in een kamer, tussen de vier muren. Het gaat om een één om één situatie. Dat zijn de aspecten die allemaal bekeken moeten worden’, zegt oud-politie-inspecteur Anand Girjasing over het bijtincident dat onlangs in Nickerie bekend werd. Een commerciële sekswerker was daarbij betrokken. Afhankelijk van de aard van de beet kan deze gekwalificeerd worden als eenvoudige of zware mishandeling. ‘Indien er sprake is van een eenvoudige mishandeling, staat er geen inverzekeringstelling op, bij een zware mishandeling wel.’ De kwestie is echter buiten de politie om afgehandeld.
Girjasing zegt dat de achterliggende situatie ook moet worden bekeken, alvorens een straf op te leggen aan de dader. ‘Misschien was ze gedwongen tot orale seks en heeft ze het moment afgewacht om de man van repliek te dienen, dat weten we niet. Indien mocht blijken dat het slachtoffer tekeer is gegaan tegen haar en haar in de kamer heeft mishandeld, kan zij onmogelijk opgesloten worden. Zo een vrouw sluit je toch niet op.’ In de meeste gevallen waar een vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan het bijten van de man in zijn geslachtsdeel, dat gekwalificeerd kan worden als zware mishandeling, zit de vrouw voor een week opgesloten. ‘Na de voorgeleiding wordt ze in vrijheid gesteld.’
De aard van de mishandeling wordt bepaald door de arts. Deze vult namelijk het visum in. Over zware mishandeling wordt gesproken wanneer het slachtoffer gedurende een periode van twee weken geen werkzaamheden kan verrichten. Een eenvoudige mishandeling betreft een situatie die binnen enkele dagen hersteld is. Een eenvoudige mishandeling die de dood ten gevolge kan hebben, bijvoorbeeld in gevallen waar langzaam zwaar vergif wordt toegediend, gaat wel gepaard met inverzekeringstelling.
Het geval waarbij een man in zijn geslachtsdeel is gebeten, is niet uniek, zegt Girjasing. Bij echtelijke ruzies is het voorgevallen dat de vrouw de man in zijn geslachtsdeel heeft gebeten. Verder is dit voorgekomen binnen de commerciële seks waar de man weigert te betalen voor de geleverde diensten.
Aan de persoon die het slachtoffer is geworden van de beet in het rijstdistrict geeft Girjasing het volgende mee: ‘Betaal die vrouw nadat je met haar bent geweest. Je stelt je als een halfgod op in het district, dan bezoek je hoerententen waar je nota bene weigert te betalen. Je dient je voorbeeldig te gedragen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!