Korps Brandweer ongerust over uitblijven overwerkgelden

Leden van de Brandweerbond zijn ongerust dat  er nog geen concrete acties zijn ondernomen om het probleem van de overwerkgelden op te lossen. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol) zou afgelopen vrijdag daartoe stappen ondernemen nadat de korpsleden uit onvrede het werk voor enkele uren hadden neergelegd. Hoofdcommandant Cecil Waal van het Korps Brandweer Suriname (KBS) zou afgelopen maandag het bondsbestuur hierover informeren. Bondsvoorzitter John Seedorf zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat hij nog niets heeft mogen vernemen van de korpsleiding. Het wachten is nog steeds op Waal.
Ex-Juspol-minister Martin Misiedjan had begin april de opdracht gegeven om de overwerkgelden van de korpsleden over de maanden mei en juni niet uit te betalen. De gewezen minister zou dit hebben gedaan als represaille tegen de staking van de leden van de Brandweerbond. Opmerkelijk was dat kort voordat de ex-minister deze opdracht gaf, de Brandweerbond de staking had beëindigd. Het opschorten van de actie hield verband met een rechtszaak die Juspol aanhangig gemaakt had tegen de bond. De opdracht tot het niet uitbetalen van de overwerkvergoeding is  ook niet op rationale en legitieme gronden gestoeld. De Personeelswet geeft duidelijk de gronden aan voor het inhouden van salarissen en andere financiële vergoedingen van ambtenaren.

error: Kopiëren mag niet!