Mediatheek van SRD 90.000 voor Shri Gobindschool

Voor schoolhoofd Raghoe van de Shri Gobindschool te Kwatta is gisteren een droom verwezenlijkt. Lions Club Kwatta heeft voor deze glo–school van de Stichting Sanatan Dharm een mediatheek gebouwd. De feestelijke oplevering van het gebouw vond gistermorgen plaats. De bouw van de mediatheek heeft volgens LC Kwatta–president Anand Mahabier vijf en een halve week geduurd en de bouwkosten zijn SRD 90.000. Naast genoemde serviceclub hebben Staatsolie, Sanatan Dharm, de school zelf, de oudercommissie en de Firma B. Sewnath een wezenlijke bijdrage geleverd.
Raghoe die na dit schooljaar met pensioen gaat, zegt dat hij al 12 jaren verbonden is aan de Shri Gobindschool. Zijn laatste droom was een mediatheek voor de school. Aan Dagblad Suriname vertelde het schoolhoofd dat hij hard gewerkt heeft om een aantal zaken verwezenlijkt te krijgen voor deze school. De upgrading van de leerkrachten, de ouderparticipatie en het verhogen van de schoolresultaten zijn slechts enkele van deze punten. De Shri Gobindschool heeft in de afgelopen jaren een gemiddeld slagingspercentage van 95% gehaald. ‘Gelet op de cijfers zullen wij ook dit jaar boven de 90% eindigen’, zegt Raghoe.
De verschillende sprekers deden een oproep aan de leerlingen en leerkrachten om nuttig gebruik te maken van de mediatheek. Raghoe zegt dat ook buurtbewoners, nadat de mediatheek volledig is ingericht, gebruik mogen maken van deze mediatheek.
 
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!