Landsdienaren krijgen alsnog aangepaste kinderbijslag

Landsdienaren krijgen alsnog de verhoogde kinderbijslag van SRD 3 naar SRD 30 per kind. Deze voorziening zou eind deze maand gestort worden op het salaris. Dagblad Suriname verneemt van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) dat het ministerie van Binnenlandse Zaken het raadsvoorstel al een poos geleden heeft doorgestuurd naar de Raad van Ministers. Om tot nog toe onduidelijke reden is het niet gelukt de gelden vrij te maken. Vernomen wordt dat de aangepaste kinderbijslag, met terugwerkende kracht tot januari 2012, in de maand juli gestort zal worden. Intussen is de CLO nog bezig mogelijkheden te bekijken om de uitbetaling met terugwerkende kracht tot januari 2011 te brengen, zoals dat geschied is bij de andere groepen die de verhoogde algemene kinderbijslag hebben ontvangen. De vakcentrale heeft nog geen concrete afspraken met de regering kunnen maken hieromtrent.

error: Kopiëren mag niet!