Braziliaanse ambassadeur bezoekt Latour

Op woensdag heeft de nieuwe ambassadeur van de Federatieve Republiek Brazilië, Marcelo Baumbach, een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Lamuré Latour van Defensie. Tijdens deze kennismaking heeft ambassadeur Baumbach de goede relaties tussen beide landen benadrukt. Hij gaf minister Latour de zekerheid dat hij, evenals zijn voorganger, de initiatieven van coöperatie tussen beide defensieorganisaties zal ondersteunen. Minister Latour had eerder dit jaar een bezoek gebracht aan zijn Braziliaanse collega Celso Amorim, waarbij er afspraken zijn gemaakt om de samenwerking tussen beide defensieorganisaties te verruimen. Minister Latour besprak tijdens de ontmoeting met ambassadeur Baumbach enkele van de toen gemaakte afspraken. Tussen Defensie Suriname en Brazilië is er al geruime tijd een goede samenwerking op het gebied van het opleiden van militairen, terwijl er ook diverse uitwisselingsprogramma’s gaande zijn. Minister Latour heeft aangegeven blij te zijn dat de opleidingen voor militairen in Brazilië op verschillende niveaus tot en met volgend jaar gegarandeerd zijn.

error: Kopiëren mag niet!