Woning te Wit Santi gedeeltelijk afgebrand (KPS)

Een woning in het Inheemse dorp “Wit Santi” is gedeeltelijk door brand verwoest. Daarbij zijn een man en zijn vrouw, die in dat huis woonachtig zijn, gewond geraakt. Zij liepen beiden brandwonden op aan de armen en benen. Op de plaatselijke polikliniek kregen zij medische hulp. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat man en vrouw in de keuken van het huis waren. De vrouw stond te koken en haar man zat dichtbij haar in de beurt. Hij gaf aan dat hij plotseling de regulator van de aansluitkop van de gasbom zag geraken waarna er vuur ontstond. Man en vrouw vluchten de keuken en het huis uit om zichzelf in veiligheid te brengen. Buren schoten hun te hulp  en de brandweer van Zanderij werd ingeschakeld. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de woning helemaal door brand vernietigd werd. Alleen de keukenruimte is voor een groot deel afgebrand. De woning is niet tegen brand verzekerd. De gasbom bevond zich naast het kooktoestel in de keuken. Dat is zeer gevaarlijk. Het beste is om de gascilinder buiten naast de woning te plaatsen en die goed te beveiligen tegen diefstal. Die beveiliging kan zijn dat de gasbom in een ijzeren kooi wordt geplaatst die voorzien is van een stevig slot  of dat de gascilinder wordt verankerd aan een stevige ketting.

error: Kopiëren mag niet!