Straatvechtster voor de rechter

Nathalie, die op 26 februari 2012 door Donna W. is afgetakeld te Kasabaholo, deed gisteren haar relaas bij rechter Albert Ramnewash. Op 25 februari was Nathalie in Havana Lounge samen met haar nichtje Velly. Op een gegeven moment stapte Donna, die zij eerder niet kende, naar haar toe met de woorden ‘mi nanga yu ab’ wan sani ?’ Nathalie op haar beurt gaf aan dat zij haar niet kende. Vervolgens liep Donna naar de nicht en zei hetzelfde. Donna ging op een gegeven moment tekeer en wel zodanig dat een security guard naar hun toekwam. Hij zei tegen Donna dat er in Havana Lounge niet wordt gevochten. Er ontstond een ruzie tussen Donna en de guard. Later zette de guard haar eruit. Nathalie bleef in Havana Lounge achter. Toen zij thuis aankwam, vertelde Nathalie het geval aan haar moeder. Ze vertelde haar moeder dat een vreemde vrouw ruzie met haar zocht en uiteindelijk van de security guard, die ze overigens niet kent, een klap kreeg.
Op 26 februari, de dag van de mishandeling, belde een kennis Nathalie op die Donna toevallig kent. Nathalie vroeg haar kennis wie die dame was. ‘Hij zei me dat ze waarschijnlijk iets met mijn nicht had.’ Nathalie belde met Velly dat zij naar haar toe zou komen. Daar aangekomen, stapte zij uit en zag Donna en een andere vrouw filmen. ‘Ik liep naar de poort en zei ‘goedemiddag’. Ik had dat woord niet goed uitgesproken of Donna sloeg me direct op mijn neus. Mijn neus begon te bloeden en het deed verschrikkelijk pijn. Ik kon niets meer doen.’
Een man kwam tussen beide en stopte het gevecht. Nathalie stapte in haar auto en reed direct naar de politie te Uitvlugt. Daarna vertrok zij naar de Spoedeisende Hulp. Terug op de post Uitvlugt werd zij verhoord. Het voorval had zich omstreeks 16.00 uur voorgedaan. Tot laat in de avond was de verdachte nog niet aangehouden. De volgende dag, 27 februari, was zij weer op Uitvlugt en zag ze Donna daar zitten. Nathalie vernam van een politieagent dat het parket had besloten om Donna vrij te laten. Nathalie geloofde haar oren niet. ‘Ik ben direct naar OPZ geweest.’ De wetsdienaar zou volgens Nathalie direct gebeld hebben naar Uitvlugt. Pas daarna hebben ze Donna echt weer opgepakt. Nathalie verklaarde bij de rechter dat de familieleden van Donna de volgende dag geprobeerd hadden om de zaak te laten intrekken. Ik vroeg ze: ‘wat als ze me had vermoord?’
Donna werd uiteindelijk na 9 dagen vrijgelaten. De rechter stelde deze zaak uit naar 24 juli. Donna werd aangezegd om aanwezig te zijn.

error: Kopiëren mag niet!