Politie laat super oplichter op vrije voeten Benadeelden willen rechtspraak

De 42-jarige super oplichter, Gerardus Sanches, die vorige week was ingesloten door de politie wegens een serie oplichtingszaken, is in vrijheid gesteld. Een van de benadeelden, M.D., van beroep leerkracht op een voj-school, geeft aan dat ze niet snapt waarom deze oplichter in vrijheid is gesteld. ‘Deze man heeft SRD 28.000 van mij opgelicht. Hij zou voor mij een perceel regelen. Ik wist niet dat hij me zou oplichten, omdat degene met wie hij een relatie heeft, een advocate is. Hij zou samen met een notaris ervoor zorgen dat ik mijn perceel zou krijgen’, zegt Daparoe teleurgesteld.
De vrouw zegt dat ze Sanches zelf op vrije voeten heeft gezien. ‘Ik ben toen gelijk naar Bureau Nieuwe Haven gegaan om te vragen waarom hij op vrije voeten is en/of ik een aanklacht tegen hem kon indienen. De politie heeft mijn klacht niet aangenomen. Ik wil rechtsspraak. Deze man heeft mij opgelicht. Niet alleen mij, maar ook andere mensen’, zegt de benadeelde radeloos. Volgens haar heeft de vrouw van de oplichter via haar kanalen de man op vrije voeten weten te krijgen.
Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt de vrijlating van Sanches, maar kon verder geen details geven over deze zaak. Vorige week berichtte de politie de aanhouding van Sanches. Hij zou ook diverse bejaarde vrouwen hebben opgelicht. De man wist het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen door in een babbeltje duidelijk te laten blijken dat hij familieleden of kennissen van hen goed kende. Sanches, die zich in een taxi verplaatste, bood zijn slachtoffers aan om hen naar huis te liften. In de taxi wist hij zijn slachtoffers zover te krijgen dat zij hun sieraad aan hem gaven om als voorbeeld te tonen aan een juwelier.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!