Oud-VHP’ers worden groots binnengehaald door NDP

Voormalige VHP’ers die uit ontevredenheid de partij de rug hebben toegekeerd, worden groots welkom geheten door de NDP. Dit vindt zaterdag plaats in Wanica tijdens een vergadering. Op deze dag zal de introductie van de nieuwe NDP’ers plaatsvinden, bevestigt het NDP-assembleelid Charles Pahlad van Wanica tegenover Dagblad Suriname. Om hoeveel personen het gaat, kan hij nog niet exact aangeven. Wel benadrukt hij dat de groep met de dag groter wordt. ‘Ik ga geen namen noemen, maar feit is dat de groep steeds groter wordt.’
Pahlad zegt dat de personen uit ontevredenheid zijn gestapt uit de VHP. ‘Aan hen is niets, vooral geen posten, beloofd door de NDP, zoals eerder werd beweerd in de wandelgangen. Die personen hebben gestudeerd, ze zijn thans op non actief. Ze zijn toch niet goedkoop dat we posten aan hen gaan beloven.’ De NDP-topper beaamt dat op non actief gestelde ambtenaren deel uitmaken van de groep personen die uit de VHP is getreden en de overstap heeft gemaakt naar de NDP. ‘Deze personen krijgen maandelijks normaal hun salaris en alle voorzieningen.’ Volgens Pahlad zit de kans er dik in dat ze in de naaste toekomst een functie toebedeeld krijgen, afhankelijk van de posten die beschikbaar zijn.
De NDP-topper zegt dat de VHP’ers geheel vrijwillig hun overstap hebben gedaan naar de NDP. ‘Het is een kwestie van ontevredenheid. Wij hebben beslist geen beroep op hun gedaan om de VHP de rug toe te keren’, benadrukt Pahlad. Hij zegt dat op basis van vrijwillige gesprekken de kwestie van de overstap vanuit de VHP naar de NDP op gang is gekomen.
Dagblad Suriname maakte in zijn eerdere edities melding van dat de ontevredenheid binnen de VHP in Wanica blijft groeien. Door VHP-toppers werd dit in eerste instantie ontkend. Zo werd een persbericht gelanceerd om de onvrede binnen de partij te ontkennen.
In eerste instantie luidde het standpunt van de ontevreden VHP’ers dat indien de partijvoorzitter niet ertoe over zou gaan om zijn gedrag te veranderen, zij een beweging op gang zouden brengen om zijn vervanging op te eisen. In een later stadium hebben zij hiervan afgezien en deden hun intrede bij de NDP.
De ex-VHP’ers zijn van oordeel dat Santokhi slechts commissies installeert en met zijn eigen mensen, de zogenaamde ‘groep van Lelydorp’, werkt. De ontevreden personen, de oude werkers die al jaren hun krachten hebben gegeven aan de partij, werden juist op een zijspoor geplaatst. Zij zijn daarna zelf ertoe overgegaan om hun functie ter beschikking te stellen aan de VHP.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!