Leiding 18 behoeft aanpak

Leiding 18 verkeert in zodanige staat dat zelfs de schoolbus niet meer in die weg kan komen om de schoolkinderen te vervoeren. Ook voor de buurtbewoners is de situatie zeer zorgelijk. De weg zit vol met kuilen en in de regentijd staan deze vol met water. De weg wordt al geruime tijd niet onderhouden. Het is al heel lang geleden dat de bewoners een grader in de buurt hebben gezien. Ondanks herhaalde klachten van buurtbewoners bij het BO-kantoor wordt de weg niet bezand. De bewoners zeggen dat zij niet eens eisen dat de weg verhard wordt, maar dat de weg tenminste voorzien wordt van een schelplaag.
Vooral het achterste gedeelte van de weg verkeert in een zeer deplorabele staat. Behalve de weg zijn ook de bermen begroeid met gras. Volgens een der buurtbewoners lijkt het alsof er geen mensen in de weg wonen, terwijl er zeker een aantal gezinnen daar woonachtig is. Velen zijn nu verplicht om een bromfiets aan te schaffen. Ook scholieren worden verplicht om op de fiets naar school te gaan. Voor veel ouders is dit een zorgpunt, omdat er geen fietspad aanwezig is op de Bomaweg. Weer anderen moeten kilometers lopen om een lijnbus te pakken om op school aan te komen. Ook hier gaan er meer kosten mee gepaard dan met de schoolbus.

error: Kopiëren mag niet!