Groepsverkrachters veroordeeld tot 2 en 3 jaar

Jimmy Kamta, alias Potlood, Ashwien Hannoe, alias Tjurkiman, en Rayen Ramsahai zijn gisteren schuldig bevonden in de groepsverkrachtingszaak, waarbij de 16-jarige A.P. slachtoffer is geworden. Kantonrechter Albert Ramnewash legde de verdachten een gedifferentieerde celstraf op. Ramsahai werd veroordeeld tot 2 jaar met aftrek en de medeverdachten zijn elk tot 3 jaar gevonnist. Ramsahai heeft tezamen met zijn comparanten het slachtoffer op 9 oktober een lift aangeboden in zijn rode Skyline. Het slachtoffer had in eerste instantie geweigerd. Later stemde zij toe omdat zij geen bus meer zou vinden. Het slachtoffer stond aan de Lothlaan toen de auto voor haar stopte. Het meisje moest tussen de twee verdachten, Kamta en Hannoe, plaatsnemen op de achterbank van de auto. Zij moest in opdracht van de verdachten gaan liggen. De daders reden het meisje naar een onbekende plaats.
Wat het slachtoffer wel kon vertellen, is dat zij onder een betonnen brug werd gebracht. De verdachten vertelden haar dat indien zij geen seks met hun zou hebben, zij daar achtergelaten zou worden. De rechter gaf aan dat de verdachten misbruik hebben gemaakt van de positie van het slachtoffer. Een van de daders had het meisje geduwd, waardoor zij in een bepaalde houding kwam te vallen. Daarna hadden de verdachten haar beurtelings verkracht. Ramsahai was de eerste verkrachter. Daarna volgden Hannoe en Kamta. De vierde verdachte had naar zeggen van A.P. haar juist geholpen. Hij was niet aan het meisje gekomen.  Na hun snode daad was Ramsahai samen met Hannoe naar zijn woning gereden om zijn wagen op te halen. Bij terugkeer met zijn bestelwagen is Hannoe samen met Kamta en A.P. naar een appartement gereden, alwaar het slachtoffer weer zou zijn misbruikt. De verdachten lieten na hun daad het slachtoffer alleen achter in het appartement.
Toen het meisje wakker werd, deed zij haar relaas bij de beheerder van het appartement. De beheerder bracht A.P. naar de politie en zo is deze zaak aan het rollen gebracht. De verdachten hadden zich onvindbaar gemaakt. Ramsahai was in Nickerie. Van de moeder van de verdachte begreep de politie dat de verdachte voor een trouwfeest in Nickerie was. Hij heeft zich later uit eigen wil bij de politie aangemeld. Hannoe en Kamta hadden zich ergens in Apoera schuilgehouden. Toen zij vernamen dat Ramsahai zich had aangemeld, deden zij dat ook. De politie is hen op het spoor gekomen doordat een anonieme getuige het gesprek tussen Ramsahai en de andere medeverdachten had beluisterd. Ramsahai sprak heel gedetailleerd over de verkrachting.
De magistraat nam bij de strafmotivering de getuigenverklaringen en ook de verklaring van de anonieme getuige mee als bewijs. Ook het geneeskundig rapport, dat door de betreffende arts werd toegelicht, is als bewijs gehanteerd. Volgens de bevindingen van de arts was er wel sprake van verkrachting. De rechter veroordeelde Ramsahai tot een celstraf van 2 jaar. Hij had A.P. alleen onder de brug verkracht. Hannoe en Kamta gaan elk voor drie jaar achter slot en grendel. Alle verdachten hadden advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen en Hannoe had daarnaast ook advocaat Lilawatie Punwasi voor juridische bijstand. Kanhai geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname mee dat hij in deze zaak hoger beroep zal aantekenen.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!