Weerspatroon in Suriname nog grillig

In de kustvlakte zullen er voornamelijk in de ochtend lichte plaatselijke buien optreden, maar in de middag zal het weer gekenmerkt worden door zware onweersbuien, mogelijk gepaard gaande met krachtige windstoten, zegt meteoroloog Radjkumar Nanda. De onweders treden op vanwege de vorming van verticale wolken, die sterk gevoed worden vanwege de golfstoring. Deze storing zijn luchtstromen die vanuit Afrika in een rechte lijn trekken richting de kust  van Zuid-Amerika, waar hij extra gevoed wordt door de invloed van land en luchtstromingen nabij de kust van Peru.  Nanda zegt dat het weer moeilijk te voorspellen is vanwege het grilligpatroon daarin. De meteoroloog zegt dat gedurende deze tijd van het jaar tot eind november we te maken zullen hebben met regelmatig langstrekkende golfstoringen.

error: Kopiëren mag niet!