Vermoedelijke zeerovers voor de rechter

Naimraj S. en Owen K. worden als verdachten aangemerkt in een zeeroofzaak. Kantonrechter Daniëlle Karamatali hoorde gisteren Charles, de eigenaar van de boten.  In 2011 deed Charles twee keren aangifte wegens zeeroof. In augustus van het vorig jaar hebben zeerovers de bemanning op de boot ‘Rishma’ beroofd. Ze waren met de buitenboordmotor en foerage ervandoor gegaan. De bemanningsleden van die boot worden tot heden vermist. De eigenaar is speciaal voor deze zitting van Guyana naar Suriname gekomen. Hij heeft de echtgenoten van de slachtoffers reeds ontmoet. Op 9 augustus 2011 werd er weer aangifte gedaan. Op die dag is de bemanning van een andere boot, genaamd ‘Roshni’, beroofd. Ook daar werden de zelfde spullen buitgemaakt. Op 26 februari is de derde boot, genaamd ‘Sita 1’, op zee beroofd. De rovers waren gewapend, zei de eigenaar. Van de laatste twee gevallen zijn de bemanningsleden wel aangetroffen. Echter waren zij gewond. De openbare aanklager Carmen Rasam heeft behoefte om de slachtoffers te horen op de volgende zitting. Zij kunnen immers de situatie beter weergeven. Op 23 juli zullen getuigen worden gehoord. De gevangenhouding van beide verdachten blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!