Verdachte in zedenzaak voorlopig in vrijheid gesteld

De 19-jarige Ernesto R. wordt ervan verdacht een 11-jarige jongen anaal te hebben misbruikt. Hij werd echter op verzoek van zijn advocaat vrijdag voorlopig in vrijheid gesteld. De rechter heeft de verdachte op de zitting gehoord. Ernesto R. ontkent het feit steevast. Hij gaf aan dat het slachtoffer vanaf toen hij een baby was door zijn moeder is opgebracht. De verdachte bevestigde dat het slachtoffer af en toe bij hun kwam slapen. Echter blijft de verdachte erbij niets uitgehaald te hebben met de jongen. Volgens de raadsman zijn er tegenstrijdigheden in de verklaringen van het slachtoffer te merken. Eerst gaf het kind aan dat Ernesto hem slechts één keer heeft misbruikt. Daarna verklaarde hij dat de daad tot twee keren toe is gepleegd.
De magistraat honoreerde het verzoek van de raadsman en schorste de vrijheidsbeneming van Ernesto. De rechter deelde de verdachte wel mee dat indien er ernstige bezwaren tegen hem overeind staan, hij weer de bak in kan gaan. Op 20 juli zal de officier van justitie haar strafvoorstel doen. Ernesto R. werd aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!