Un Bondru legt accent op 362 jaar

De organisatie Un Bondru bereidt zich nu al voor op het komende jaar, waarin 150 jaar afschaffing van de slavernij zal worden herdacht. De organisatie zal ongetwijfeld deelnemen aan de talrijke herdenkingsactiviteiten die nu al worden gepland, maar vindt het van belang om het accent te leggen waar het accent volgens haar echt thuishoort. Un Bondru is namelijk de mening toegedaan dat het accent moet liggen rondom het feit dat het volgend jaar 363 jaar geleden is dat de eerste Afrikaan voet op Surinaamse bodem zette. Vervolgens moet worden onderzocht en vastgelegd welke bijdrage de Afrikanen, die zich inmiddels hebben gesplitst in Marrons, Creolen en ‘gemengden’, hebben geleverd aan de bloei en ontwikkeling van ons geliefd Suriname. Uitgaande van de hiervoor aangegeven gedachte is het thema van de 1 juli-activiteit van dit jaar: “2012, 262 jaar Afrikaanse Surinamers in Suriname”.
Op 1 juli zal Un Bondru de gehele Surinaamse gemeenschap een geweldig evenement ter gelegenheid van de Keti Koti-dag aanbieden. Het evenement wordt in en buiten KOB gehouden. Het begint om 15:00 uur en eindigt om 02:00 uur. Een presentatie van Kenrich Cairo die rond 15:30 uur zal worden gehouden, belooft veel aandacht te trekken. Deze jonge ondernemer heeft zijn presentatie de inspirerende naam gegeven van “Ik heb het vreemde aangeleerd, maar ben het eigene niet vergeten”.
Op en buiten het KOB-terrein zullen er stands worden geplaatst en zullen er tevens activiteiten worden georganiseerd om kinderen en volwassenen te vermaken. Diverse stands met eten, drinken, koeksoorten, bloedworst, workshops angisa binden, Afrikaanse kleding, verzorgen van kroes haar en crafts zullen op en buiten het KOB-terrein worden geplaatst. Van acht tot negen uur ‘s avonds zal er een vuurdans onder leiding van Adau en zijn culturele groep Bakatjala plaatsvinden. Hierna zullen de Jongerenbond en de kaseko- en kawina-bands Mighty Youth, Kurupa, United (Henry Ceder) en Generals van 18:00 tot 02:00 uur zorgen voor een sprankelende show met veel gezelligheid. Een ieder is van harte welkom op dit evenement.

error: Kopiëren mag niet!