Contractanten ’s Lands Hospitaal hebben hoop gevestigd op minister Blokland

De werknemers van het ‘s Lands Hospitaal, die op contractbasis werken en van wie de contracten al jaren zijn geëxpireerd, hebben hun hoop gevestigd op de huidige minister van Volksgezondheid, Michael Blokland. ‘Wij werken al jaren in onzekerheid. Onze contracten zijn al verlopen en we blijven maar werken zonder enige zekerheid. Wij willen dat minister Blokland ons een vaste aanstelling geeft. Zo kunnen we niet verder. Straks ben ik 60 jaar en ik kom niet eens in aanmerking voor een pensioen, omdat ik geen vaste baan heb’, zijn enkele van de noodkreten die de werknemers laten horen. Minister Blokland zegt dat dit probleem al jaren speelt binnen het ziekenhuis. Het heeft zonder meer zijn aandacht. ‘Er is wel een personeelsstop binnen de overheid, maar dit probleem heeft zeker mijn aandacht.’ De minister zegt dat de werknemers hun stukken via de leiding van het ziekenhuis moeten indienen, zodat het verder behandeld kan worden. Ook de benoeming van een directeur binnen het ziekenhuis heeft de aandacht van de minister. ‘We kunnen wel niet een twee drie iemand van de straat pakken en die benoemen tot directeur van het ziekenhuis.’ De minister zegt dat er wordt gezocht naar een geschikte kandidaat, zodat de juiste man op de juiste plaats komt.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!