Piekperiode Mexicaanse griep afgesloten zonder doden

Er is geen sprake van een Mexicaanse griepepidemie. Er was wel sprake van een piekperiode, waarbij er veel gevallen van Mexicaanse griep werden genoteerd, maar deze is gelukkig weer voorbij. Dat zegt de minister van Volksgezondheid, Michael Blokland. De piekperiode was in de maand mei met 1000 geregistreerde gevallen. ‘Dit soort gevallen komen in golven, maar gelukkig hebben we de periode afgesloten zonder dat er doden zijn gevallen’, zegt Blokland. Ook de directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), Lesley Resida, is het mee eens met de minister. Hij zegt dat het griepbeeld een verschuiving vertoont, waarbij het grootste aantal griepgevallen in de laatste weken vrijwel uitsluitend werden veroorzaakt door het normale seizoengriep-virus (AH3). Absolute aantallen zijn niet te geven, maar de rapportages geven een redelijk goede indruk nationaal, zegt de BOG-directeur. ‘Hoewel de piek voorbij is, liggen de wekelijkse meldingen nog boven het gemiddelde dat zich in deze periode gewoonlijk meldt met griep.’ Resida vraagt een ieder zich te houden aan de hoestetiketten en andere voorzorgsmaatregelen.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!