Pedofiele opa gaat voor drie jaar achter slot en grendel

De 53-jarige Koewat Mangkoewihardjo werd gisteren tot drie jaar celstraf veroordeeld wegens het verkrachten van een 6-jarig meisje. Advocaat Irene Lalji die de verdachte verdedigt, deelt desgevraagd aan Dagblad Suriname mede dat de veroordeelde erbij blijft niets gedaan te hebben met het kind. Ook de raadsvrouw geeft aan dat haar juridisch verweer ten onrechte is verworpen. Zij geeft aan dat uit de dagvaarding blijkt dat de familienaam van het meisje niet correct is. Het meisje draagt de naam van de moeder en niet van de vader. De raadsvrouw zegt dat de persoon die genoemd is in de dagvaarding niet bestaat bij CBB. Op grond hiervan had de verdediging vrijspraak geëist. De advocaat geeft mee dat zij hoger beroep zal aantekenen binnen de gestelde termijn. Zowel de verdachte als de verdediging is het niet eens met het vonnis. De advocaat zegt dat haar cliënt door het gebeurde ernstig in zijn belangen is geschaad.
Officier van Justitie Carmen Rasam achtte misbruik wettig en overtuigend bewezen. Zij had een gevangenisstraf van vier jaar met aftrek geëist. De stiefvader van het meisje had Koewat onderdak geboden. De biologische vader en de moeder van het meisje leven gescheiden. Uit verklaringen van het slachtoffer en de moeder bleek dat het meisje af en toe bij opa Koewat sliep. Het kind bracht de weekenden door bij haar vader. Op een dag zou het meisje aan een buurvrouw van de vader verteld hebben dat opa Koewat haar misbruikt had. De buurvrouw vertelde het aan de vader. De vader deed aangifte bij de politie en de verdachte werd aangehouden. De officier van justitie gaf aan dat het slachtoffer consistente verklaringen heeft afgelegd.
Rechter Daniëlle Karamatali achtte vleselijke gemeenschap wettig en overtuigend bewezen en verwierp de opgeworpen verweren van de raadsvrouw. De magistraat gaf aan dat de verdachte niet in zijn belangen is geschaad. Het kind wilde niet meer bij de opa slapen. Toen de moeder de verdachte confronteerde met wat het meisje verteld had, zei de verdachte dat zij gekke dingen vertelde. De rechter putte het bewijs uit de getuigenverklaringen en het visum. Ondanks de ontkenning van de verdachte veroordeelde de rechter Mangkoewihardjo tot een gevangenisstraf van drie jaar met aftrek.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!