Zware straffen in brute berovingszaak

Kantonrechter Marie Mettendaf heeft vonnis geveld in de brute berovingszaak, waarbij 4 mannen waren gearresteerd. In deze zaak had het Openbaar Ministerie samen 25 jaar celstraf tegen het viertal geëist. Tegen elk van de 3 verdachten, Steven Kwadjani, Jerrel Kassi en Raoel Landus, werd 7 jaar gevangenisstraf gerekwireerd. Ten aanzien van de vierde verdachte, Rodney Mac Intosch, vorderde de openbare aanklager een straf van 4 jaar met aftrek. Dit, vanwege het feit dat deze vierde verdachte volgens de officier van justitie slechts betrokken was bij de tweede beroving, en wel van een Chinese vrouw.
De rechter achtte tegen Mac Intosch en Kwadjani slechts een feit wettig en overtuigend bewezen, namelijk de beroving van de Chinese vrouw. Zij veroordeelde elk van de twee verdachten tot een celstraf van 3 jaar met aftrek.
Met betrekking tot Landus en Kassi achtte de rechter de beroving bij de bakkerij en de beroving op de Chinese vrouw wettig en overtuigend bewezen. Zij veroordeelde elk van deze twee criminelen tot een celstraf van 5 jaar met aftrek. Landus en Kassi werden via het beeldmateriaal herkend. De verdachten werden kort na de tweede beroving klemgereden door politie-eenheden.
Bij de aanhouding merkte een politieman op dat Kassi en Landus tijdens een eerdere beroving ook op het beeldmateriaal te zien waren. De posturen van beide heren toonden gelijkenissen. Bij ondervraging bevestigde Kassi dat hij op het beeldmateriaal te zien is. Hij had toen reeds aangegeven dat Landus en Kwadjani ook erbij waren. Omdat Kwadjani niet te zien is op de beelden, sprak de rechter hem voor dit feit vrij.  Het wapen waarmee de verdachten de berovingen hebben gepleegd, werd bij  Kassi teruggevonden en de halsketting, welke bij de Chinese vrouw werd weggerukt, werd bij Landus aangetroffen. De rechter merkte tegen Kwadjani op dat hetgeen hij gedaan heeft aan zijn geweten wordt overgelaten. Kassi en Landus gaan elk voor 5 jaar achter slot en grendel. Kwadjani en Mac Intosch moeten elk 3 jaar brommen.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!