Verdachte vraagt vrijspraak in zedenzaak

De 28-jarige Anthony S. verzocht de rechter in zijn laatste woord om hem vrij te spreken. Rechter Marie Mettendaf  veroordeelde Anthony wegens ontucht. Hij heeft zijn 14-jarig nichtje ontuchtlijk betast. De rechter veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Dit vonnis is in overeenstemming met de eis van de officier van justitie (ovj).  Anthony werd reeds op de vorige zitting door de magistraat in vrijheid gesteld. De opgelegde straf die de verdachte heeft gekregen, staat gelijk met de periode die hij reeds in voorarrest heeft doorgebracht.
De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, achtte ontucht wettig en overtuigend bewezen, mede op grond van de verklaring van de verdachte. De verdachte beaamde dat hij met zijn nichtje had geflirt. Echter ontkent hij seks te hebben gehad met het meisje. Er zijn twee visa in het dossier, waarin verklaard wordt dat het meisje nog maagd is. Het feit heeft zich op 18 maart 2012 voorgedaan te Galibi. Het meisje kwam terug op haar eerder afgelegde verklaring. Zij beweerde dat haar moeder en een tante haar hadden aangezet om een leugenachtige verklaring af te leggen bij de politie. De moeder en tante wilden de verdachte achter slot en grendel zien. De ovj gaf aan dat hier een stukje verliefdheid een rol heeft gespeeld.
Advocaat Karel Hok A Hin betoogde in zijn pleidooi dat hij het eens is met de ovj met betrekking tot het feit dat zij geen verkrachting en/of seks met een minderjarige bewezen heeft geacht. Met betrekking tot ontucht gaf de raadsman aan dat de verdachte het meisje heeft gezoend. En dit valt niet onder de categorie van ontucht. Hij haalde een voorbeeld aan dat hij dagelijks zijn dochter een zoen op haar wang geeft. ‘Dat wil toch niet zeggen dat ik ontucht heb gepleegd.’ De raadsman verzocht de rechter om zijn cliënt integraal vrij te spreken.
De magistraat gaf bij de strafmotivering aan dat het slachtoffer terug is gekomen op haar verklaring. Ook de visa van de deskundige werd meegenomen bij de straf. Daarin staat vermeld dat het meisje nog maagd is. De magistraat merkte op dat flirten in deze als een fysieke daad wordt gekenmerkt. De verdachte is een jongere broer van de vader van het meisje. De verdachte is een volwassen man. Hij moest beter hebben geweten.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!