Wendel Dors schiet Caravan langs Jong Takdier Boys

Caravan heeft een zeer belangrijke wedstrijd gewonnen in poule K van het 7de SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi. De kampioen van Livorno won in het Emiel Brielstadion te Lelydorp van de kampioen van de Saramacca Sportbond, Jong Takdier Boys. Na een 2-0 ruststand werd het een 4-0 overwinning voor de ploeg van de Verlengde Welgedacht C. De grote man in deze wedstrijd werd Wendel Dors van Caravan die drie doelpunten scoorde. Hiermee is Dors nu met 10 doelpunten ook de topscorer van het Lidbondentoernooi.
De zege van Caravan was belangrijk, omdat in dit toernooi slechts de poulewinnaar zich rechtstreeks plaatst voor de Topsectie. Aangezien Jong Takdier Boys haar eerste wedstrijd had gewonnen van SV Flora met 3-1, zou ze bij een tweede overwinning heel dichtbij de Topsectie zitten. Caravan speelde haar eerste wedstrijd 0-0 gelijk tegen Jong Talent en moest van de koploper winnen. Jong Takdier Boys begon de wedstrijd heel goed en domineerde in de eerste 10 minuten. Daarbij raakte ze een keer ook de paal. De altijd opkomende vleugelverdediger van Caravan, Guillermo Grando, zette zijn ploeg in de 11de minuut op 1-0. Vlak voor rust maakte Dors zijn eerste doelpunt en bracht Caravan op 2-0. Jong Takdier Boys die in de eerste helft heel agressief speelde, kon dat tempo niet meer behouden in de tweede helft. In de 75ste minuut noteerde Dors de 3-0 en niet lang daarna ook de 4-0.
In poule K worden zaterdag twee wedstrijden afgewerkt. Caravan maakt een reis naar Moengo om het op te nemen tegen Real Bergi, de semikampioen van Albina. Jong Talent ontvangt op Lelydorp de ploeg van Jong Takdier Boys. In poule L wordt er ook zaterdag gespeeld. SVK krijgt bezoek van Botopasie en Papatam reist af naar Nickerie om te spelen tegen De Ster. Alle 4 wedstrijden worden simultaan om 16.30 uur gespeeld.
 

De stand in poule K:
 # Team

W

Pt

V

T

1 Caravan

2

4

4

0

2 Jong Takdier Boys

2

3

3

5

3 Jong Talent

1

1

0

0

4 Real Bergi

1

1

3

3

5 SV Flora

2

1

4

6

De stand in poule L:
 # Team

W

Pt

V

T

1 Papatam

2

6

7

3

2 SCA

2

2

3

3

3 De Ster

1

1

1

1

4 Botopasie

2

1

5

6

5 SVK

1

0

0

3

De topscorers  v/h Lidbondentoernooi :

Naam Vereniging

Dlp

Wendel Dors Caravan

10

Dennis Doekoe Botopasi

8

Armando Lugard Botopasi

8

Dirk Esajas J.Takdier B.

8

Melvin Valies SCA

7

 

Programma 3de speeldag:
Pl. Wedstrijd Datum Tijd Plaats
K Real Bergi – Caravan Za. 30 juni 16.30 uur Moengo
K J. Talent – J. Takdier B. Za. 30 juni 16.30 uur Lelydorp
L De Ster – Papatam Za. 30 juni 16.30 uur Nickerie
L SVK – Botopasie Za. 30 juni 16.00 uur WSO

error: Kopiëren mag niet!