Damesklasse play-offs: Vroege voorsprong bezorgt CLD de winst tegen Yellow Birds

Game 1 in de Damesklasse finale play-offs bij de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) is zondag gespeeld. Tegenover elkaar stonden de ploegen van Yellow Birds en CLD. Hoewel Yellow Birds in de algemene ronde twee keer won van CLD, was het in de play-offs een andere tabak. CLD won na een 41-20 ruststand met 60-56. De grote vrouw in deze wedstrijd werd Ellen MacIntosh van CLD met 15 punten en 16 rebounds. Hiervan waren er 9 offensief rebounds. Game 2 wordt komend weekend gespeeld.
De eerste en tweede quarter gingen naar CLD met 18-11 en 23-9. Ze had hiermee een voorsprong van 21 punten opgebouwd. Maar de dames van Yellow Birds kwamen goed terug in de derde quarter. Deze werd gewonnen met 12-4 en de achterstand werd ingelopen naar 13 punten. Ook de laatste quarter won Yellow Birds met 24-15. Maar ze kwam 4 punten tekort om iets uit de wedstrijd te halen.
Ellen MacIntosh werd ondersteund door Elvira van Dorpel en S. Asin met elk 12 punten. Asin had ook 8 rebounds, waarvan 6 bij de bucket van de tegenstander. Voor Yellow Birds pakte Suelle Shepperd 18 punten en 6 rebounds, Chayenne Naarden had 11 punten en 5 rebounds.

error: Kopiëren mag niet!