Verontruste burgers klagen over deplorabele noodbrug Houttuinproject

De brug te Houttuinproject die de Bamboelaan en de Flamboyantlaan verbindt, bevindt zich in een zeer deplorabele staat. De brug is heel oud en is aan de onderkant aangevreten door termieten, waardoor de loopplanken onstabiel zijn. Behalve de losse en aangevreten planken, is ook de leuning kapot. Bezorgde ouders hebben hun beklag gedaan bij Dagblad Suriname. Dagelijks maken vele scholieren gebruik van de brug om de basisschool en de vos-school te bezoeken. De grotere kinderen zijn voorzichtig, maar vaak worden de kleintjes, vooral de kleutertjes, erop betrapt dat zij heel speels de brug oversteken. Het kan een keer fataal aflopen. Niet lang terug viel een dronkaard in het kanaal, vanwege het ontbreken van de leuning. Gelukkig konden enkele oplettende buren de man op tijd redden van de verdrinkingsdood.
Decennia terug was er ter plekke geen brug, maar een zandweg. Dat was gemakkelijker voor de bewoners van de Bamboelaan en Krapatalaan om de bus te pakken en voor de scholieren om naar huis te gaan. Doordat de bewoners van de Gobajolaan  na zware regenbuien onder water lagen, werd de zandverbinding uitgegraven. Na maanden werd er een noodbrug gebouwd met de bedoeling later een betonnen brug te bouwen. Na circa vijf jaar staat de noodbrug er nog. Niets wijst erop dat er een betonnen brug zal komen. De buurtbewoners hopen dat het ministerie van Openbare Werken hun noodkreet opmerkt en heel gauw een begin maakt met de bouw van de betonnen brug.

error: Kopiëren mag niet!