36–jarige man verdronken in Nickerierivier

De 36–jarige Rambalak ‘Ramon’ Kasi is na drie dagen van vermissing dood aangetroffen in de Nickerierivier, in de buurt van Paradise. Kasi was slechts gekleed in een onderbroek toen zijn lijk werd opgevist.

De 36–jarige Rambalak ‘Ramon’ Kasi is na drie dagen van vermissing dood aangetroffen in de Nickerierivier, in de buurt van Paradise. Kasi was slechts gekleed in een onderbroek toen zijn lijk werd opgevist. De broers Rambalak en Poeran Kasi waren woensdag bezig op hun rijstareaal aan de linkeroever van de Nickerierivier. Zus Lalita Poeran vertelt aan Dagblad Suriname dat de broers in de avonduren nog samen hebben gegeten. Poeran ging naar bed, terwijl Ramon aangaf dat hij nog een sigaretje zou gaan roken op het balkon. Toen Poeran de volgende ochtend omstreeks half zes wakker werd, zag hij Ramon nergens. Een zoekactie binnen en buiten het huis leverden niets op. Toen hij zag dat zijn boot er nog was, vreesde Poeran het ergste. Een ware nachtmerrie begon voor de familie. Lalita Poeran zegt dat donderdag en vrijdag een politieboot en nog drie andere boten een zoekactie inzetten, wat niets opleverde.  Zaterdagmorgen nam Lalita het initiatief  om een vliegtuigje, dat chemicaliën spuit in de rijstvelden, in te huren om vanuit de lucht op zoek te gaan naar haar broer. Ook dat leverde niets op. Volgens de zus kregen zij later op de dag een telefoontje van een nichtje uit Paradise, dat het verschrikkelijke nieuws gaf dat het lijk van Ramon dreef in de Nickerierivier. De familie schakelde gelijk de politie in, die na bijkans een uur actie ondernam.
Er is inmiddels obductie verricht op het lichaam van Poeran. De man is als gevolg van verdrinking om het leven gekomen. Zus Lalita zegt dat bij de familie het vermoeden bestaat dat haar jongere broer was gaan baden toen hij in het rivierwater viel en in de diepte verdween. Rambalak ‘Ramon’ Kasi die de kost verdiende als monteur/landbouwer en operator laat een vrouw, een dochter van 11 en een zoon van 15 jaar achter. Ramon wordt dinsdag gecremeerd.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!