Veel voetbalgeweld afgelopen weekend

Gio Ramahi neemt heel moeizaam trainer Moreo Brewster van Transvaal weg van het veld, iets wat de politie noch de arbiter lukte (foto: Regillio Derby)

Het afgelopen weekend was er veel voetbalgeweld te betreuren in de Surinaamse voetballerij. Vooral in de Hoofdklasse zijn er enkele in het oogspringende zaken voorgevallen. Bij de wedstrijd tussen Robinhood en Transvaal kwam het verlies van koploper Robinhood hard aan bij de spelers. De verdedigers Joel Baja en Johannes Asaimie raakten slaags met elkaar. Een absoluut dieptepunt voor de ploeg die het kampioenschap bijna niet meer kan ontlopen. Trainer Roy Vanenburg heeft terecht dit gedrag van zijn spelers meteen afgekeurd. Ook de trainer van Transvaal, Moreo Brewster, moest met de harde hand van het veld verwijderd worden, nadat arbiter Jermain Elskamp hem dit had opgedragen. Brewa wilde niet van het veld gaan, ook toen de politie hem kwam halen. Transvaler Gio Ramahi kon hem uiteindelijk wel van het veld krijgen, al ging dat niet zo makkelijk.
In het Ronnie Brunswijkstadion op Moengo, hebben voor de uitzondering niet de Moengonezen zich misdragen, maar juist de spelers van de bezoekende Leo Victor. Bij een 2-1 achterstand scoorde Foline Abauna een vrije trap raak, maar arbiter Lucien Heerenveen keurde deze af. Een paar spelers van de leeuwen, doorgaans bekend als te zijn een gedisciplineerde ploeg, gingen op onbehoorlijke wijze verhaal zoeken bij Heereveen. Daarna is er ook wat gebeurd in de kleedkamer, waarbij er zeker een rake klap is uitgedeeld. In de wedstrijd WBC – Notch heeft ook de doelman van Notch een rode kaart gehad voor opzettelijk natrappen.
In elk geval mag het Tuchtcollege van de SVB alvast zijn borst nat maken voor een batterij aan zaken die het moet afhandelen. Voor woensdag komen er maar liefst 9 zaken op de rol. Gezien de veelheid zal de SVB hoogstwaarschijnlijk deze splitsen. De Hoofdklasse komt woensdag aan de beurt, de Eersteklasse volgende week.

error: Kopiëren mag niet!