Jeugdspelers Excelsior voor een jaar geschorst

Het jeugdtuchtcollege van SVB, onder leiding van de voorzitter John Muntslag, heeft afgelopen week zware straffen uitgedeeld aan 4 jeugdspelers van Excelsior. Het gaat hier om de U-15- speler Joninho Draaitake en de U-17-spelers Jetro Finisie, Eugemio Thompson en Nurwin van der Bosch. Alle vier spelers van Excelsior werden voor een jaar geschorst, met de bepaling dat de ouders of het bestuur van Excelsior zich eerst moeten aanmelden bij het tuchtcollege, anders mogen deze vier spelers het Emiel La Feunta Sportcomplex niet binnentreden.
Aan Joninho Draaitake werd ten laste gelegd, het trappen van de tegenstander, zonder de intentie te hebben om de bal te spelen en het uitschelden van de scheidsrechter. Toen Draaitake de rode kaart kreeg voor het trappen van de tegenstander, schold hij de arbiter uit met de woorden, m.p.p en y’e boel.
Jetro Finisie werd uitschelden en wangedrag ten laste gelegd. Hij heeft na de rode kaart de arbiter flink uitgescholden met de woorden m.p.p en fuck you. Eugemio Thompson heeft ook de arbitrale leiding beledigd en uitgescholden. Nurwin van der Bosch die op de bank zat, was het duidelijk niet eens met de arbiter en trok zijn shirt uit. Hij werd daarna erop geattendeerd dat hij zijn shirt weer moest dragen en hier ging het helemaal mis. Want hij schold de arbitrale leiding van links naar rechts uit. En zei verder: “ Ik wil zien wie mij gaat komen zeggen om het shirt weer te dragen.” En gebruikte daarbij ook woorden, die niet passen op een voetbalveld.
Voorzitter John Muntslag vindt het een heel ernstige zaak, dat het al bij de jeugd zo misgaat. Hij weet zelf niet wat er moet gebeuren. Daarom heeft het tuchtcollege ook besloten om deze vier spelers niet binnen te laten komen op het Emiel la Feuntasportcomplex. Deze soort jongens horen daar gewoon niet thuis. Want als ze op de tribune plaatsnemen, zullen ze de andere spelers ophitsten om tegen de arbitrale leiding in te gaan, zegt Muntslag.
Verder kreeg de U-17-speler Remy Tasleman van Real Ansoe een straf van 2 wedstrijden. Hij had zijn tegenstander getrapt, zonder de intentie te hebben om de bal te spelen. Erino Pinas, een U-17 speler van The Brothers, kreeg ook straf van 3 wedstrijden, voor ernstig gemeen spel. Chardil Huur van U-15 Robinhood werd ook 2 wedstrijden gestraft, omdat hij zijn tegenstander een elleboogstoot had toegebracht.

error: Kopiëren mag niet!