Gewonde golfstoring betaalt medische kosten eigen zak

De man, die afgelopen woensdag verwondingen opliep vanwege de zware rukwinden, moest de medische kosten uit eigen zak betalen. Het slachtoffer reed op zijn bromfiets vanuit Moengo naar zijn woonplaats te Pete-Ondro toen hij overvallen werd door de hevige rukwinden. De zware winden  ontwortelde een boom langs de weg naar Pete-Ondro, die ongelukkigerwijs viel op het slachtoffer. De man liep flinke verwonding op in zijn gezicht, borstkas en benen. Voor de medische behandeling moest hij SRD 120 betalen. AC-assembleelid Marinus Bee merkt op dat de staat de man tegemoetkomend zou moeten zijn hierin. De echtgenote van het slachtoffer heeft kort na de reactie van Bee een kopie van het betalingsbewijs van de polikliniek overgelegd aan de districtssecretaris van Marowijne. Deze beloofde afgelopen vrijdag dit door te geleiden naar het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Het slachtoffer is wanhopig, daar hij vanwege de aard van de verwondingen terug moet naar de dokter en hij niet weet hoe hij het volgende consult aan de dokter zal betalen.  Bee vindt het terecht dat de staat de medische kosten vergoedt. Andere slachtoffers die materiele schade hebben geleden, krijgen wel een compensatie. Dan zou het toch ook moeten voor een slachtoffer dat lichamelijke letsels heeft opgelopen vanwege de zware rukwinden.

error: Kopiëren mag niet!