HCMS ontvangt TPS Award beste dienstverlenende organisatie

Op 20 juni werd Human Capital Management Solutions (HCMS), met de TPS Award door de Business School of the America’s onderscheiden.  De Total Performance Scorecard (TPS) Award is een ‘performance excellence model’ gericht op integrale prestatieverbetering. Er wordt in dit web-based (online) systeem een aantal ontwikkelingsfasen onderscheiden, dat de volwassenheid van een organisatie aangeeft en dat van belang is om te excelleren. Bij de objectieve evaluatie van de organisatie is gebruikgemaakt van de hieraan gerelateerde TPS ‘life cycle scan’. Dit betreft een meetlat die langs de organisatie is gelegd om te kijken in welke ontwikkelingsfase ze zich bevindt en wat de totaalscore van de organisatie is. De score van HCMS is in een spinnenweb gevisualiseerd. Dit spinnenweb is een grafische weergave van de positie van de organisatie in 8 aandachtsvelden en 5 ontwikkelingsfasen. HCMS heeft hierdoor op overzichtelijke wijze inzicht gekregen op welke gebieden de organisatie positief scoort en welke aandachtsgebieden speciale aandacht verdienen.
De TPS life cycle scan is wereldwijd toegepast om organisaties te beoordelen en  te certificeren, met name in Nederland, USA, Brazilië, Colombia, Dubai, Saudi-Arabië en Rusland. HCMS  is de eerste Surinaamse organisatie die op basis van een hoge en evenwichtige score de prestigieuze TPS Award in de wacht heeft gesleept en hierdoor als eerste Surinaamse organisatie gecertificeerd als “TPS Certified Company”.
Directeur en eigenaar Chivaro Gajadien (28) toonde zich verheugd met het ontvangen van de award uit handen van professor Hubert Rampersad, decaan van de Business School of the America’s. “Onze profit center ‘De Oplossing’ heeft in de afgelopen jaren diverse bedrijven in Suriname voorzien van goede, geschikte en gekwalificeerde arbeidskrachten. Wij zijn succesvol, omdat we een transparant en visiegericht beleid hebben met aandacht voor human capital en met gebruikmaking van moderne en innovatieve technieken. Prestatiegerichtheid, klantgerichtheid, persoonlijke integriteit en zelfverantwoordelijkheid van arbeidskrachten staan bij ons centraal. We leveren arbeidskrachten die beter en praktijkgerichter zijn opgeleid en coachen hen intensief zodat ze beter functioneren binnen bedrijven. Uit het winnen van de TPS Award blijkt dat wij de beste performance leveren. Zo hebben wij in het afgelopen jaar een groei mogen ervaren van maar liefst 350%. We zijn nu het grootste uitzendbureau in Suriname. Ik dank onze klanten voor de waardering van en het vertrouwen in ons. In het bijzonder ben ik trots dat we dit als team hebben bereikt, door inzet, loyaliteit, integriteit en een onuitputtelijke drive om kwaliteit te leveren! Zonder gedreven medewerkers met de juiste werkattitude is het behalen van zo een award onmogelijk”, aldus Gajadien.
Chivaro Gajadien is een jonge succesvolle ondernemer en vervult een rolmodel in ons land. Als gevolg hiervan is hij in het jongste nummer van Parbode geïnterviewd. Zo is hij onlangs ook gecertificeerd als Green Belt Lean Six Sigma en Total Quality Management (TQM) consultant. Deze twee kwaliteitsmanagementmethoden gaan een stap verder dan ISO 9000. Het gaat hierbij om het behalen van de hoogste kwaliteitsgraad  op weg naar een “World Class” status.
Veel bedrijven in het buitenland hebben het ISO-proces inmiddels verlaten en zijn nu vooral gefocust op Lean Six Sigma en TQM, omdat ISO geen garantie biedt voor het behalen van een hoogwaardige kwaliteit, verlaging van de kosten en verhoging van de klantgerichtheid. Alleen in ons land is de focus nog sterk gericht op ISO. Chivaro Gajadien heeft deze trend als innovatieve en visionaire ondernemer snel ingezien. Hij is hierdoor de eerste Surinamer die Green Belt Lean Six Sigma en Total Quality Management gecertificeerd is door de Business School of the America’s. Hij heeft daarom onlangs het TQM-Lean Six Sigma Institute opgericht waarmee hij zijn nieuwe kennis en ervaring met andere organisaties gaat delen. Dit bedrijf gaat in samenwerking met Business School of the America’s Surinaamse individuen en organisaties trainen en certificeren op het gebied van TQM, Lean Six Sigma, Human Capital en Performance Management.

error: Kopiëren mag niet!