Acht kandidaat-dorpshoofden voor West Suriname

Acht kandidaten dienen zich aan om kapitein te worden van de dorpen in West Suriname (Apoera, Washabo en Section). Aan de verkiezingen, die op 8 juli worden gehouden, doen behalve de vier ex-kapiteins nog drie andere gegadigden mee.
Voor Apoera hebben Carlo Lewis, Jeffery Armaketo en Ronny Simon zich kandidaat gesteld. Ricardo Mac Intosh, Henry Lingaard en Franklin Jong dingen mee naar de post van kapitein voor Washabo. Het kleinste dorp Section heeft twee kandidaten: Nado Aroepa en Ferdinand Simonds.
Tegelijk met de kapiteins worden ook de basja’s voor de drie dorpen gekozen. De kandidatenlijsten moesten worden ondersteund door ten minste 25 personen. De kandidaten hebben ruimschoots hieraan beantwoord en zijn met meer dan het vereiste aantal gekomen. De verkiezingscommissie onder leiding van districtscommissaris Roline Samsoedien heeft de kandidatenlijsten goedgekeurd.
De kandidaten zijn bezig campagne te voeren op weg naar de verkiezing. Intussen zullen de stembiljetten worden klaargemaakt. Vandaag vindt de loting plaats voor de volgorde op de lijst. Het gaat om geheime verkiezingen, waarbij de kiesgerechtigden via stembriefjes op de kandidaat van hun keuze kunnen stemmen.

error: Kopiëren mag niet!