SRK staat paraat voor hulpverlening

Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) staat paraat om hulp te bieden aan getroffen gemeenschappen en individuen. De organisatie heeft een Memorandum of Understanding met het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR). ‘Het SRK is beschikbaar zodra daarom gevraagd wordt’, maakt Eline King van het SRK duidelijk. De hulpverlening gebeurt via een gezamenlijke aanpak, waarvan het NCCR de coördinatie op zich neemt. King zegt dat het SRK de beschikking heeft over middelen, materieel en menskracht om hulp te bieden. Zo heeft de organisatie in 2006 bij de grote watersnood in het binnenland, haar bijdrage geleverd in de voorziening van dekzeilen aan slachtoffers.
Het Rode Kruis heeft in geval van een noodzaak tot “hulp bij rampen” als doel zo snel en efficiënt mogelijk hulp te bieden door mobilisering van zijn hulpbronnen (menskracht, geld en andere middelen). Het SRK heeft recentelijk in verschillende gemeenschappen personen getraind in het verlenen van eerste hulp bij rampen. Het gaat in deze om de ‘community disaster respons teams’. King zegt dat de teams van Commewijne gisteren eerste hulp hebben verleend in het getroffen gebied van Kronenburg. In dit deel van Commewijne heeft de golfstoring ravages veroorzaakt. Vanwege de vernietigende gevolgen van de rukwinden de afgelopen maanden is het SRK al geruime tijd begonnen met de vertoning van een filmpje over het huizenrampenplan via de lokale televisiezenders.

error: Kopiëren mag niet!