Parlement vraagt betere toerusting Meteorologische Dienst

Verschillende assembleeleden hebben gisteren bij de openbare DNA-vergadering erop gehamerd dat de Meteorologische Dienst beter wordt toegerust. De dienst zou versterkt moeten worden op het institutioneel vlak en met betere apparatuur. Een adequaat uitgeruste Meteorologische Dienst kan ook betere voorspellingen doen. DNA-voorzitter Jennifer Simons haakte hierop in door aan te geven dat er een Master of Science in de Meteorologie op deze dienst werkzaam is, die verkeerd is ingeschaald en minder verdient dan een administratieve kracht. Zij riep de verantwoordelijke instanties op deze incorrectheid ongedaan te maken.
De assembleeleden riepen de regering ook op te werken aan een raamwerk voor het verantwoord omgaan met het milieu. De leden Radjkoemar Randjietsing, Carl Breeveld en Mahinder Jogi wezen op de schadelijke effecten van climate change en de stijging van de zeespiegel.  Jogi wees op de vernietigende gevolgen op langer termijn door het onverantwoord mijnen op de goudvelden en de onverantwoorde houtkap. De VHP-assembleeleden vroegen zich af waarom de regering nog niets doet tegen deze illegale praktijken in het binnenland die het milieu vernietigen.  Suriname heeft nog niet adequaat hierop ingespeeld.
De oorzaak van de golfstoring van woensdagnacht moet gezocht worden in de wisselende milieufactoren. Het parlement vroeg de regering om een duidelijk beleid over de wijze waarop de genoemde illegale zaken aangepakt zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!