Sint Vincentius Ziekenhuis loopt schade op tot SRD 50.000

Arbeiders werkten gisteren met man en macht om de dakbedekking van de administratieafdeling van het Sint Vincentius Ziekenhuis af te hebben.(DBSfoto:Ruben Hanoewant)

Arbeiders werkten gisteren met man en macht om de dakbedekking van de administratieafdeling van het Sint Vincentius Ziekenhuis af te hebben. Door noodweer is een deel van het dak van het Ziekenhuis weggewaaid. Een deel van het oosten van het land heeft nog steeds geen elektriciteit. Suriname is getroffen door noodweer met rukwinden, hevige regenval en metershoge golven aan zee. Politie, brandweer en militairen bieden hulp. ‘We hebben een flinke schade gehad’, zegt RKZ–directeur Manoj Hindori. De directeur schat de schade op SRD 50.000. Volgens Hindori is het de eerste keer dat het ziekenhuis een dergelijke ramp heeft meegemaakt. Het ziekenhuis heeft volgens Hindori wel een rampenplan. ‘Wij hebben gisteren zelfs getoetst of wat wij meegemaakt hebben, past binnen het rampenplan. ‘We zijn niet ontevreden met wat wij gisteren hebben geëvalueerd. Het belangrijkste bij een rampenplan is communicatie. Mensen moeten snel opgetrommeld worden en er moet snel een plan komen wie wat doet.’ Het rampenplan van het ziekenhuis is vanaf 2011 operationeel. Hindori zegt van geluk te spreken dat de patiënten geen slachtoffer zijn geworden. De vicepresident, de bewindsman van Volksgezondheid, de NCCR–coördinator, beide burgervaders van Paramaribo en tal van anderen hebben volgens Hindori attentie getoond. ‘Wij hebben heel veel hulp gehad en ook collega ziekenhuisdirecteuren hebben hulp aangeboden. ‘De gemeenschap heeft echt met ons meegeleefd’, aldus Hindori.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!