Marinus Bee: ‘Boom op bromfietser gevallen te Marowijne’

De hevige storm van woensdagavond heeft een slachtoffer gemaakt te Peto Ondro in het district Marowijne. Daarbij is een boom gevallen op een bromfietser. Hij werd meteen afgevoerd voor medische hulp. Wat zijn toestand nu is, is niet bekend. Dit maakte parlementariër Marinus Bee gisteren kenbaar in de DNA tijdens de spoedbijeenkomst in verband met de onverwachte rukwinden van woensdagavond. Werd er beweerd dat er geen persoonlijke ongevallen genoteerd waren, Bee bewees het tegendeel.
BEP-parlementariër Diana Pokie maakte bekend dat de rukwinden niet alleen woensdagavond Suriname hebben aangedaan. In het binnenland is dat de vorige week al gebeurd. ‘In een van de dorpen te Boven-Suriname is een boom op een man gevallen, doordat de boom ontworteld werd door hevige rukwinden’, geeft Pokie aan. Collega Ruth Wijdenbosch ondersteunde Pokie door te zeggen dat ze van dit geval ook iets had gehoord. Wijdenbosch vroeg de regering naar meer informatie over dit geval. De regering kon die informatie echter niet verstrekken. Er werd gesuggereerd dat het dorp Gujaba ook getroffen is door rukwinden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!