‘Open Sky-overeenkomst’ ondertekend

De onderhandelingen tussen Suriname en de Verenigde Staten over de ‘open sky-overeenkomst’ zijn niet vruchteloos geweest. Ambassadeur John Nay en Thelma Douglas, directeur van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, tekenden gisteren de overeenkomst na twee dagen zwaar te hebben onderhandeld. De open sky-overeenkomst tussen Suriname en VS zal wel pas in werking treden nadat het als een wetsproduct is aangenomen door DNA.
‘De overeenkomst houdt in dat het luchtruim van Suriname wordt opengesteld voor de Amerikanen om hun vliegoperaties te doen en omgekeerd ook’, zegt Douglas. Zowel Douglas als Nay zijn het met elkaar over eens dat de overeenkomst voordelen zal opleveren voor beide landen. ‘De overeenkomst zal vooral veel voordelen opleveren in de toerismesector’, zei Nay . Surinaamse vliegmaatschappijen hoeven niet bang te zijn voor concurrentie, zegt Gerard Brunings van het onderhandelingsteam. Er is volgens hem juist de weg geopend om door middel van een goede samenwerking economische voordelen voor beide landen te halen. Douglas vertrouwt erop dat de regering de overeenkomst serieus in behandeling neemt, zodat het in werking kan treden. ‘Wij hebben binnen korte tijd ervoor kunnen zorgen dat de overeenkomst is ondertekend en ik weet dat de verschillende instanties ook hard hun best zullen doen om binnen korte tijd de overeenkomst als wetsproduct aan te nemen.’ Suriname heeft voor het eerst een open sky-overeenkomst getekend.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!