12 huizen getroffen door rukwinden in Saramacca

Ook een billboard van Digicel te Driesprong heeft het moeten ontgelden

De rukwinden van afgelopen woensdagavond hebben veel schade aangericht in Saramacca. Behalve 12 huizen hebben boeren ook schade geleden aan hun aanplant. In de meeste gevallen zijn de daken van huizen weggewaaid. Volgens districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani is hij voor het eerst geconfronteerd met zo een calamiteit in zijn district. Hij werd dezelfde avond en de volgende dag gebeld door zijn collega’s voor de nodige ondersteuning. Ramdhani zegt dat hij de ondersteuning van zijn collega’s nuttig heeft kunnen gebruiken, omdat hij geen ervaring heeft op dit gebied.
Een evaluatie wijst uit dat voornamelijk huizen zijn getroffen. Daken zijn weggevlogen. De dc wil de samenleving van Saramacca complimenteren, omdat de bewoners van zeker vier tot vijf huizen zelf de schade hebben hersteld binnen korte tijd. Veel buren hebben meegeholpen.
De dc was gisteren nog met vier huizen bezig op Calcutta. Behalve de daken van huizen, is er ook schade aangericht aan een wachthuisje en een toilettengroep van de openbare school te Vrijburg. Het commissariaat van Para heeft ongeveer 40 arbeiders ingezet om de schade aan de huizen aan te pakken. De schade aan de meeste huizen was gisteren helemaal hersteld.
Dc Ramdhani heeft de minister van Openbare Werken en het NCCR erbij betrokken. Ook heeft hij met LVV gebeld en gevraagd om hulp bij het vaststellen van de schade van de boeren. Saramacca is een overwegend agrarisch gebied. De landbouwgewassen zijn niet berekend op een sterke wind. De dc heeft nog geen rapportage over mogelijke schade in het ressort Jarikaba ontvangen. Ramdhani hoopt vandaag een beeld te hebben van de totale schade die de rukwinden in zijn district hebben aangericht.

error: Kopiëren mag niet!