Hiv-besmette krijgt 3½ jaar voor seks met minderjarige

De 28-jarige Gregory S. werd gisteren door de kantonrechter veroordeeld tot 3½ jaar cel. Hij heeft vleselijke gemeenschap gehad met een 14-jarig meisje. Ook wordt hem verweten dat hij opzettelijk een andere dame zou hebben besmet met het hiv-virus. Rechter Sieglien Wijnhard veroordeelde de verdachte tot 3½ jaar cel wegens het hebben van seks met een minderjarige. Met betrekking tot het tweede feit gaf de verdachte aan dat hij niet wist dat hij hiv-besmet was.
In deze zaak had het Openbaar Ministerie op 3 mei haar strafvoorstel gepresenteerd. Het OM had 7 jaar celstraf geëist tegen de verdachte. Officier van justitie Astrid Niamat gaf aan dat zij beide feiten wettig en overtuigend bewezen achtte. Zij hanteerde de verklaringen van de slachtoffers en van de moeders van de slachtoffers en het visum van de deskundige als bewijsmateriaal.
Advocaat Lygia Palmburg had de rechter verzocht om de verdachte voor het tweede feit niet te willen veroordelen, omdat de verdachte zelf niet op de hoogte was dat hij besmet was.
Bij de strafmotivering gaf de rechter aan dat de moeder van het 14-jarige kind haar gebeld en gesommeerd had om uit de wagen van de verdachte te stappen. Zij had dat niet gedaan. De rechter was genoodzaakt om de verdachte voor het tweede feit vrij te spreken. De rechter veroordeelde Gregory voor het hebben van seks met een minderjarige tot 3½ jaar cel.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!